Anlita den bästa storkök i Mellbystrand
Tunneberga Gästgifvaregård Ab
Matleverantör
Spicy Bistro Bar & Bad
Matleverantör
Rest. Sjöhästen
Matleverantör
Madde'S Kök
Matleverantör
Handelsbolaget Kaffeboden Mellbystrand
Matleverantör
Lindbom Färe, Maria Christina
Matleverantör
Stallet Hb
Matleverantör
Ds Keyboard Ab
Matleverantör
Arrangör & Bygg Entreprenad I Norden Ab
Matleverantör
Utbildning och träning för att bli en cateringentreprenör
Yrket catering är tillgängligt från flera utbildningsnivåer, det lägsta kravet är en nivå V-diplom såsom ett CAP (yrkesutbildningscertifikat) inom matlagning eller ett CAP inom fläskslakt och catering, med en specialisering i catering är ett plus som gör att du snabbt kan få en ansvarsposition. Ett steg ovanför CAP, som förbereds under två år efter årskurs 3, finns det nivå IV-diplom såsom BP kock, BP fläskslakt och caterer, bac pro slaktare, fläskslaktare, caterer och bac techno hotellbranschen - specialiseringen MC mottagningsorganisatör öppnar fler dörrar. På en högre nivå - en nivå III-diplom - finns det BM caterer-mottagningsorganisatör, BTS hotell och catering med inriktning mot matlagning, bordsskick och service, samt MOF caterer och slaktare. Det är också möjligt att få en CQP caterer-mottagningsorganisatör efter ett CAP i matlagning och flera års erfarenhet.
Omfattning av arbete för en caterer
Evenemangscaterern arbetar som en del av ett team för att möta alla krav från privata, professionella eller officiella kunder. Tillsammans med sitt team, övervakar han, sätter upp, fyller på och demonterar en buffé efter att ha presenterat olika rätter till gästerna under en provsmakning - detta gäller särskilt för bröllop och stora företagsfester. I fallet med en buffé kan caterern också leverera rätterna så att gästerna kan förfoga över dem och servera dem som de vill. Caterern kan också hjälpa sina kunder att välja mat, meny och så vidare för olika evenemang genom att erbjuda dem ytterligare tjänster: uthyrning av rum och möbler, ta hand om logistik, etc. I grund och botten är en cateringtjänst organiserad kring 4 huvudområden - Culinary production: produktion av rätter och andra objekt, förberedelse av scenografi, förpackning av produkter, etc. - Planning and organisation: rådgivning, evenemangsplanering, organisation av biutstyr (dekoration, rum uthyrning, underhållningsutrustning, etc.), val av ytterligare leverantörer, etc. - Reception management: förberedelse av ordern (produktion, förpackning och leverans), uppställning av lokalen, transport och lossning av produkterna, uppställning av buffén och borden, organisation av baren, etc. - Commercial management and operations: lager- och leveransk hantering, utveckling av en marknadsföringsstrategi och ett kommersiellt erbjudande, etc.
Varför använda en cateringfirma?
Att använda en cateringtjänst gör att du kan ta hand om många av uppgifterna som ingår i att organisera ett evenemang. Du kan sedan helt fokusera på mottagningen och ta hand om gästerna så att de kan vara så bekväma som möjligt.
Hur hittar man en cateringfirma?
För att hitta en cateringfirma finns det inget enklare sätt än att gå igenom en katalog som StarOfService, som tillhandahåller olika yrkesmän som är kapabla att uppfylla alla krav. Sökstegen är förenklade och det är enkelt att ta kontakt med en eventcateringfirma i din region eller stad.
Cateringpriser
Kostnaden för en cateringsleverantör varierar beroende på klientens behov. För att organisera en kall buffé exempelvis, måste du räkna med från 15 €/person, medan den genomsnittliga kostnaden för ett företagsevent inklusive ytterligare tjänster är 90 € per person. För en cocktailfest kan du förvänta dig att betala cirka 12 € per person för en aperitif och 30 € för en mer substansiell cocktailfest. Sittande måltider kostar vanligtvis mellan 15 € och 40 €/person.
Hur väljer man en cateringfirma?
Att organisera ett evenemang kräver att man tar hänsyn till olika element och den del som handlar om mat är en av de mest stressiga. Det är här cateringfirman kommer in, eftersom de kan ta hand om allt. För att välja caterern rekommenderas det att du upprättar ett uppsättning specifikationer som kommer att tillåta dig att identifiera dina behov och kommunicera dem lättare till serviceleverantörerna. Caterern måste förstå sina kunders förväntningar och deras behov, och vad de verkligen vill ha. Det är viktigt att känslan överförs annars kan samarbetet inte fungera. För det andra är valet av rätt leverantör utan tvekan baserat på kundrecensioner och rekommendationer. Det är mycket viktigt att uppmärksamma denna del och du kan enkelt hitta dem på sociala nätverk eller i din vänkrets. Detta gör det lättare att sålla genom dem.
Frågor att ställa till en cateringfirma vid första kontakten
- Vad är din verksamhetsomfattning och hur mycket kommer det att kosta att resa till platsen? - Vad har ni planerat om gäster avbokar i sista minuten eller läggs till? - Vad är era planer om det uppstår problem med servicen, menyn eller transporten av produkterna? - Är det möjligt att betala för tjänsten i avbetalningar? - Erbjuder ni försäkring vid avbokning?
NA
NA